Αρχική > ΣΔΥ > Προφίλ

Προφίλ

2017_06_21_sdyv

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου: 28 χρόνια Σ.Δ.Υ.Β.

Το 1989 μια ομάδα ενεργών αθλητών του στίβου και των αγώνων δρόμου μαζί με φίλους της άθλησης, ίδρυσαν τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, που απαριθμούσε στο ξεκίνημα 25-30 μέλη.
 .
Το νέο απόκτημα στον αθλητικό χώρο της Μαγνησίας ήρθε κατόπιν ωρίμων σκέψεων και ενεργειών των πρωτεργατών του, για να καλύψει τις ανάγκες των μεμονωμένων ατόμων που συμμετείχαν ανεξάρτητα σε αγώνες, έξω από τον υπάρχοντα Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου, που είναι αθλητικό σωματείο του ΣΕΓΑΣ. Για αυτούς λοιπόν, που δεν ζητούσαν προπονητικά ερεθίσματα, αναγνωρίσεις και διακρίσεις επιπέδου ΣΕΓΑΣ, αλλά ήταν απλοί εραστές της ελεύθερης άθλησης, του τρεξίματος για την υγεία, δόθηκε η ευκαιρία να συσπειρώσουν το νεοσύστατο σύλλογο.
 .
Από τη χρονιά της ίδρυσής του ο σύλλογος φιλοξενείται και στεγάζεται στα γραφεία της Διευθυνσης Αθλητισμού Δήμου Βόλου στο κέντρο της πόλης μέχρι και σήμερα. Δεν πρέπει να παραληφθεί σε όλα αυτά τα χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας του Σ.Δ.Υ.Β., η σημαντική προσφορά και στήριξη της Διευθυνσης Αθλητισμού Δήμου Βόλου.
Το διαχρονικό μήνυμα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας είναι, «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ». Είχε και έχει μεγάλη απήχηση στους δρομείς, αθλούμενους και φίλους του Συλλόγου.
 .
Το Νοέμβριο του 1989 διοργανώνοντας το 1ο Αγώνα Υγείας με την υποστήριξη του ΣΔΥ Αθηνών και ΣΔΥ Πειραιά, σφραγίστηκε το μήνυμα ίδρυσης του ΣΔΥ Βόλου. Αυτοαποκαλούμενοι στο εξής, ως νεοβαπτισθέντες και επίσημα Δρομείς Υγείας Βόλου, φτάσαμε φέτος να γιορτάζουμε αισίως τα είκοσι οκτώ χρόνια παρουσίας στα δρώμενα του ερασιτεχνικού-μαζικού αθλητισμού της Μαγνησίας.
 .
Βίντεο από τον πρώτο αγώνα των 16,5 χιλιομέτρων του ΣΔΥΒ, που έγινε στις 22 Μαϊου 1994 https://www.youtube.com/watch?v=JVggOxBE7II
 .
Η δυναμική του συλλόγου διαρκώς εκτοξεύεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Από το 2015 ο σύλλογος διοργανώνει τον Ημιμαραθώνιο Βόλου που αποτελεί απόγονο του Δρόμου Υγείας ο οποίος γινόταν αυτόνομα επί 21 χρόνια σε απόσταση 16,5 χιλιομέτρων. Ο φετινός 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου προσέφερε στους δρομείς του Βόλου, της Μαγνησίας και της Ελλάδας, ένα event που όμοιό του δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν στον Βόλο. Με τη διαρκή εξέλιξή του, ο Ημιμαραθώνιος Βόλου πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας, και χρήστηκε Διεθνής μέσω της συμμετοχής δεκάδων αθλητών του Ευ Ζην Λεμεσού, με τον οποίο σύλλογο πραγματοποιήθηκε και αδελφοποίηση.
 .
Παράλληλα ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου διοργανώνει-συνδιοργανώνει σε συνεργασία με άλλους φορείς πλήθος αγώνων, ενώ συνδράμει υποστηρικτικά σε όποιες διοργανώσεις εντός της Μαγνησίας ζητούν την αρωγή του. Συνοψίζοντας, οι κυριότεροι αγώνες που έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα ο ΣΔΥ Βόλου είναι ο Δρόμος Υγείας 16,5 χιλιομέτρων (έγινε 21 φορές, και από το 2015 εξελίχθηκε και αναβαθμίστηκε ως 1ος Ημιμαραθώνιος Βόλου), ο Ημιμαραθώνιος Ριζομύλου-Κερασιάς περιμετρικά της λίμνης Κάρλας 16 φορές, ο αγώνας Μνήμης-Θυσίας Άνω Κερασιάς 13 φορές. Τριψήφιο αριθμό φτάνουν όσοι αγώνες έγιναν και γίνονται με τη συνδρομή του συλλόγου στη περιοχή μας, ενώ οι δράσεις δεν σταματάνε εδώ, καθώς οργανώνονται πεζοπορίες, δενδροφυτεύσεις, αιμοδοσίες, ομιλίες με θέματα άσκησης, υγείας και διατροφής, ετήσιες προσφορές σε κοινωφελή ιδρύματα, και άλλες κοινωνικές δράσεις. Μια ξεχωριστή βράβευση για τον ΣΔΥ Βόλου ήταν αυτή που έγινε στον σύλλογο κατά τις απονομές του αγώνα «Τρέχω για τη Φλόγα». Η Φλόγα απένειμε τιμητική πλακέτα στον ΣΔΥΒ για τη βοήθεια που προσφέρει στον αγώνα στα 4 χρόνια διεξαγωγής του, για τη μαζικότατη συμμετοχή των μελών του, και ιδίως για τη προσφορά στη Φλόγα Βόλου 7.000 ευρώ μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Δρομέων και μαζικού Αθλητισμού (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) από τις συμμετοχές των δρομέων όλης της Ελλάδας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.
 .
Ο 3ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού έγινε τον Μάιο από τον ΣΔΥ Βόλου, τον Σύλλογο Φίλων Δάσους Κουρί και τους φορείς της περιοχής. Στις 8 Οκτωβρίου θα γίνει από τη Φλόγα, τον ΣΔΥ Βόλου και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ο 5ος αγώνας για τη Φλόγα, ο φιλανθρωπικός αγώνας που προσφέρει και ενισχύει σημαντικά το σωματείο χάρη στη συμμετοχή χιλιάδων συμπολιτών μας. Στις 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 3ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου, από τον ΕΟΣ Βόλου και τον ΣΔΥ Βόλου. Εξάλλου ο Ημιμαραθώνιος Βόλου συνεργάζεται επίσημα με το Lamia Night & Run.
 .
Ο σύλλογος απαριθμεί 357 μέλη όλων των ηλικιών (εδώ βρίσκεται η λίστα των μελών του: http://www.voloshalfmarathon.gr/sdy/meli/lista-melon-athliton-syllogou-dromeon-ygias-volou/), με τον μεγαλύτερο να είναι 80 ετών και τον μικρότερο 5 ετών, όλων των επιδόσεων και δυνατοτήτων, καθώς εκτός από τους καθαρά ερασιτέχνες δρομείς, μέλη του είναι και αθλητές υψηλών επιδόσεων και διακρίσεων, ακόμη και παγκοσμίου επιπέδου. Στις τάξεις του συλλόγου γράφονται και μέλη εκτός Μαγνησίας, ακόμη και εκτός της Ελλάδας.
 .
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου αποτελεί ιδρυτικό στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, ενώ ο πρόεδρος του Κώστας Κυριαζής διετέλεσε και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Ο Σύλλογος συμμετέχει σε δεκάδες αγώνες που πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα κάθε χρόνο, ενώ αρκετοί δρομείς αγωνίζονται και στο εξωτερικό. Τον Απρίλιο του 2016 πραγματοποιήθηκε πολυπληθής αποστολή στον Μαραθώνιο Λεμεσού, και αδελφοποίηση με τον διοργανωτή σύλλογο.
 .
Ο σκοπός του Συλλόγου και σε ποιους απευθύνεται:
.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου απευθύνεται σε όλους του συμπολίτες μας ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να τρέξουν για υγεία, για αναψυχή, για ψυχαγωγία, για τη χαρά της συμμετοχής και της προσπάθειας για όσο θέλουν και όσο μπορούν, έχοντας ως δευτερεύοντα στόχο τις επιδόσεις, ή χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι διακρίσεις.
Η διατήρηση και βελτίωση της υγείας καθώς και της ποιότητας ζωής των ασκουμένων (χωρίς να φτάνουμε στα όρια της ανθρώπινης αντοχής) και η ανάπτυξη καλύτερης σχέσης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον αποτελούν τους βασικούς στόχους του Σ.Δ.Υ.Β.
 .
Σε όλους τους αθλητές του συλλόγου επιβάλλεται να κάνουν πλήρη ιατρικό έλεγχο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου καλεί όλους τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να ξεκινήσουν αθλητισμό, είτε μετέχοντας και σε αγώνες, είτε αποκλειστικά για την Υγεία, να απευθυνθούν στα μέλη του Συλλόγου, στα γραφεία του συλλόγου Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως, όπως και στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 όπου γίνονται αποκλειστικά οι εγγραφές νέων μελών με συνδρομή 5 ευρώ ανά έτος. Σύνθημά του ΣΔΥΒ πάντα είναι: Τρέχουμε για την Υγεία. Το τρέξιμο είναι το πιο οικονομικό σπορ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι παπούτσια και μία φόρμα. Μπορεί να γίνει οπουδήποτε, στο στάδιο, στους δρόμους, στη παραλία, στο δάσος, στο βουνό. Δεν χρειάζεται καν μετακίνηση, καθώς μπορούμε να ξεκινήσουμε ακόμη και έξω από το σπίτι μας. Διαρκώς καινούργιοι συμπολίτες μας γίνονται μέλη και μπαίνουν στον αθλητισμό για καλύτερη ποιότητα ζωής. Για προπονήσεις, μπορείτε να συναντήσετε καθημερινά μέλη του συλλόγου σε όλα τα μέρη, κατά κύριο λόγο στο Πανθεσσαλικό, στο στάδιο (ΕΑΚ) Βόλου, στο Αθλητικό Κέντρο και όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Το mail όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες, είναι sdyvolou@gmail.com. Τηλέφωνα 2421023523, 2421071770.
 .
Το σάιτ του ΣΔΥ Βόλου και του Ημιμαραθωνίου Βόλου είναι το http://www.voloshalfmarathon.gr/ (http://www.sdyvolou.gr/)
 .
Οι σελίδες τους στο facebook είναι οι https://www.facebook.com/sdyvolou/ και https://www.facebook.com/sdyvolou/
Βίντεο από τη συμμετοχή του ΣΔΥ Βόλου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας 2016: https://www.youtube.com/watch?v=4TE819sDtbE
Βίντεο και απολογισμός από τη συμμετοχή του ΣΔΥ Βόλου σε 120 αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό το 2016: http://www.voloshalfmarathon.gr/gemato-apo-ametrites-drasis-ke-kinoniki-prosfora-itan-to-2016-gia-ton-syllogo-dromeon-ygias-volou/