Αρχική > ΣΔΥ > Κοινωνική Προσφορά

Κοινωνική Προσφορά

2016_floga2

Από τη χρονιά της ίδρυσής του ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου πρωτοστατεί στη κοινωνική προσφορά, και με κάθε τρόπο βοηθάει συλλόγους και ιδρύματα, ενώ αναπτύσσει φιλανθρωπικές δράσεις.

Ο αγώνας για τη Φλόγα κάθε Οκτώβριο συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμο στη παραλία της πόλης, που με το συμβολικό ποσό συμμετοχής προσφέρουν μεγάλη βοήθεια στο σωματείο για τα παιδιά με καρκίνο.

Η πιο μεγάλη γιορτή της πόλης για τον κοινωνικό σκοπό, την ενίχυση της Φλόγας, ήταν ο αγώνας που έγινε τη Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στη παραλία της πόλης μας. Σύσσωμος ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου έδωσε το παρόν με τη συμμετοχή εκατοντάδων μελών του, ενώ όπως κάθε χρονιά συνέβαλε στη διοργάνωση του αγώνα.

Μια ξεχωριστή βράβευση για τον ΣΔΥ Βόλου ήταν αυτή που έγινε στον σύλλογο κατά τις απονομές. Η Φλόγα απένειμε τιμητική πλακέτα στον ΣΔΥΒ για τη βοήθεια που προσφέρει στον αγώνα στα 4 χρόνια διεξαγωγής του, για τη μαζικότατη συμμετοχή των μελών του, και ιδίως για τη προσφορά στη Φλόγα Βόλου 7.000 ευρώ μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Δρομέων και μαζικού Αθλητισμού (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) από τις συμμετοχές των δρομέων όλης της Ελλάδας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Κώστας Κυριαζής ευχαρίστησε τη Φλόγα, και όλες τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τον ιερό αυτό σκοπό και έτρεξαν κατά χιλιάδες στη παραλία της πόλης. Ο αγώνας αυτός απέδειξε πως με τη σωστή οργάνωση μπορεί να έχει πλήθος χιλιάδων συμμετοχών, κάτι που είναι μοναδικό ζητούμενο για μια διοργάνωση που στοχεύει στη κοινωνική προσφορά.

Κάθε χρονιά ο ΣΔΥ Βόλου μετέχει στη Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία για την αιμοδοσία, ενώ συνδιοργανώνει την εκδήλωση του Βόλου με τους αρμόδιους φορείς.

Από το 2016 καθιερώθηκε και δημουργήθηκε το Volos Santa Run που γίνεται στις γιορτές των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, και οι συμμετέχοντες δίνουν όποιο ποσό επιθυμούν για να προσφερθεί σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Πρόσκληση εθελοντών
Οι εθελοντές δίνουν πάντα το καλύτερο μήνυμα και παράδειγμα σε όλους μας βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή κάθε εκδήλωσης και ενισχύοντας τους αθλητές όπου έχουν ανάγκη. Δεκάδες προσφέρουν κάθε χρόνο τις υπηρεσίες τους ενισχύοντας τη διοργάνωση και τους αγωνιζόμενους, δίνοντας το καλύτερο και πιο ανιδιοτελές κοινωνικό μήνυμα. Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές στον αγώνα μπορούν να απευθύνονται στον κ.Σπύρο Τρύφωνος κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ. 2421023523, και στο μέιλ sdyvolou@gmail.com.

2016_floga1