Μία ιδιαίτερα σημαντική πρόταση προς συζήτηση για τον ΣΔΥ Βόλου

Μία ιδιαίτερα σημαντική πρόταση προς συζήτηση για τον ΣΔΥ Βόλου

Παρουσιάζουμε την ιδιαίτερα σημαντική πρόταση η οποία θα τεθεί προς συζήτηση στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης, και για την οποία θα μπορεί επίσης να γίνεται διάλογος μέχρι τη μεθεπόμενη ΓΣ. Η μεθεπόμενη ΓΣ του ΣΔΥ Βόλου θα γίνει τον Οκτώβριο και εκτός των άλλων θεμάτων που θα υπάρχουν, θα τεθεί η πρόταση που θα αναφέρουμε σε ψηφοφορία, προκειμένου να υπερψηφιστεί ή να καταψηφιστεί.

Κατά καιρούς έχουν υπάρξει αιτήματα και συζητήσεις για μικρή τροποποίηση του ονόματος του συλλόγου μας. Η λέξη «δρομέας υγείας» αντιπροσωπεύει περισσότερο τον αθλούμενο που κάνει χαλαρό τζόκινγκ, και λιγότερο τον ερασιτέχνη δρομέα που τρέχει ανταγωνιστικά, με τη καλή βέβαια έννοια, πάνω από όλα με αντίπαλο τον εαυτό του. Η σκέτη λέξη «δρομέας» αντιπροσωπεύει ακριβέστερα την ιδιότητα των περισσότερων μελών του συλλόγου, φυσικά όχι επειδή εξαιρείται η λέξη «υγείας», αλλά επειδή η ορολογία αυτή που ίσχυε την εποχή ίδρυσης του συλλόγου μας έχει εξασθενήσει και δεν χρησιμοποιείται από τη πλειοψηφία των νεοσύστατων συλλόγων δρομέων που ιδρύονται τα τελευταία χρόνια, ενώ επίσης δεν χρησιμοποιείται ούτε διεθνώς για τους δρομείς που τρέχουν σε αγώνες αποστάσεων επιδιώκοντας έστω και αν δεν είναι αυτοσκοπός, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

Η λέξη «Βόλου» με την οποία καταλήγει η ονομασία του συλλόγου μας αντιπροσωπεύει ένα μέρος της περιοχής μας και των μελών του συλλόγου και όχι το σύνολο, καθώς στη πράξη στον σύλλογο μέλη είναι δεκάδες δρομείς εκτός Βόλου, από όλες τις περιοχές της Μαγνησίας. Ενδεικτικά από Αλμυρό, Βελεστίνο, Μηλίνα, Σποράδες, Ζαγορά, Αργαλαστή κ.α, όπως και από τις περιοχές που υπάχθηκαν στον Δήμο Βόλου με τον «Καλλικράτη».

Με βάση τα παραπάνω, θα τεθεί αρχικά σε συζήτηση, και τον Οκτώβριο σε ψηφοφορία, πρόταση μετονομασίας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου σε «Σύλλογος Δρομέων Βόλου-Μαγνησίας» (προτάθηκε επίσης η ονομασία «Σύλλογος Δρομέων Νομού Μαγνησίας» που επίσης θα συζητηθεί), ώστε να αντιπροσωπεύει πληρέστερα την ιδιότητα και τη καταγωγή όλων των μελών. Τα μέλη του ΔΣ θα αναφέρουν την άποψή τους χωρίς να την υποστηρίξουν έντονα, καθώς μια τόσο βασική αλλαγή πρέπει να κριθεί από κάθε μέλος του συλλόγου. Με άλλα λόγια, κατά καιρούς τέθηκαν προτάσεις από μέλη για αυτή την αλλαγή, και φέρνουμε το αίτημα για να αποφασίσουν όλοι ανεξάρτητα αν προσωπικά συμφωνούμε ή διαφωνούμε.

Στη περίπτωση που τελικά υπερψηφιστεί η μετονομασία, όλα τα μέλη που έχουν εξοπλισμό που φέρει το σήμα και την τωρινή ονομασία του συλλόγου, δεν θα πρέπει να ανησυχούν ότι πρέπει να τον αλλάξουν. Θα μπορούν να συνεχίσουν να τον χρησιμοποιούν ελεύθερα, μέχρι που ο χρόνος θα εξασθενήσει τη χρήση του. Είναι τιμή για όλους όσοι υπήρξαν μέρος της ιστορίας της πρώτης 30ετίας του συλλόγου, και ό,τι θυμίζει την ιστορία δεν παραγράφεται.

Αν υπερψηφιστεί η μετονομασία, οι αγωνιστικές εμφανίσεις του συλλόγου που θα δημιουργούνται στο εξής, θα διατηρήσουν ακριβώς το ίδιο σχέδιο που έχουν οι τωρινές, και στο τύπωμα το μόνο που θα αλλάξει είναι η ονομασία και το σήμα. Το νέο σήμα του συλλόγου θα αναλάβει να κατασκευάσει γραφίστας, σχεδιάζοντας τον χάρτη της Μαγνησίας να καταλήγει στο τωρινό σήμα με τον Κένταυρο.

Τον Οκτώβριο θα γίνει λοιπόν η μεθεπόμενη Γενική Συνέλευση, στην οποία βασικό αντικείμενο θα είναι η υπερψήφιση της τροποποίησης του καταστατικού, η οποία τροποποίηση είναι άσχετη με τα ανωτέρω και επιβάλλεται να γίνει προκειμένου το καταστατικό να εναρμονιστεί με τις σύγχρονες απαιτήσεις της νομοθεσίας. Σε ξεχωριστή ψηφοφορία θα τεθεί το θέμα της μετονομασίας, ώστε το νέο καταστατικό να πάει στο Πρωτοδικείο είτε με τη τωρινή ονομασία του συλλόγου, είτε με τη προτεινόμενη νέα.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 ώρα 18.00 και σε περίπτωση μη απαρτίας την ίδια ημέρα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στο αθλητικό κέντρο («άσυλο») Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως, ώστε να επικυρωθούν η σύνθεση του νέου ΔΣ, οι αποφάσεις του και οι προτάσεις του, όπως προβλέπει το καταστατικό του ΣΔΥ Βόλου.