Εγγραφές – εκδρομές ΣΔΥ Βόλου για πλήθος προσεχών αγώνων. Τοπικό καλεντάρι

Εγγραφές – εκδρομές ΣΔΥ Βόλου για πλήθος προσεχών αγώνων. Τοπικό καλεντάρι

Σε αυτό το θέμα θα γράφουμε πάντα τις πληροφορίες για όλες τις προσεχείς εγγραφές του ΣΔΥΒ για τους αγώνες που θα έχουμε μαζική συμμετοχή. Θα αφαιρούνται οι αγώνες που έγιναν και θα προστίθενται νέοι αγώνες που θα γίνουν, συνεπώς το λινκ θα είναι μόνιμο και πάντα ανανεωμένο.

Στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω αγώνες, και οι εγγραφές γίνονται αποκλειστικά στο κατάστημα Aspririna Δημητριάδος 160 καθημερινά ώρες καταστημάτων.

Όλοκληρώθηκαν οι εγγραφές για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Περισσότερα εδώ: 160 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου θα καταρρίψουν κάθε ρεκόρ με τη συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Οργάνωση για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος πλησιάζει, και μαζί η οργάνωση για την αποστολή του ΣΔΥ Βόλου, Όλοι όσοι θα μεταβούν με τα λεωφορεία του συλλόγου ή/και θα μείνουν στο ξενοδοχείο, καλούνται να περάσουν από το κατάστημα Aspirina για επιβεβαίωση της κράτησης που έχουν κάνει, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους τυχόν συνοδούς. Μπορούνε όλοι να πάνε για την επιβεβαίωση μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Επίσης θα γίνονται και νέες κρατήσεις για όσους δεν έχουν γραφτεί ως τώρα για λεωφορείο/ξενοδοχείο. Μπορούν ελεύθερα να συμμετέχουν και ανεξάρτητοι, ή αθλητές άλλων συλλόγων. Παρακαλούνται επίσης όσοι τελικά δεν θα τρέξουν στους αγώνες να ενημερώσουν το ΔΣ, ώστε η θέση να παραχωρηθεί σε άλλον αθλητή από τη λίστα αναμονής που κρατά ο σύλλογος.

Παλαμήδειος Άθλος

Κατόπιν επικοινωνίας που είχε ο ΣΔ Βόλου με τον ΑΕΣ Ορμίνιο Πορταριάς και τη πρόεδρο του συλλόγου κα Ελένη Γιαλαμά, ανακοινώνεται η 3ημερη εκδρομή 23-24-25 Νοεμβρίου που θα κάνει το Ορμίνιο για τον Παλαμήδειο Άθλο σε Ναύπλιο, Μυκήνες, Επίδαυρο. Δύο διανυκτερεύσεις, μετάβαση, επιστροφή σε τιμή 100 ευρώ ανά άτομο, ενώ για την εγγραφή στον αγώνα πρέπει να φροντίσει κάθε αθλητής. Ο ΣΔ Βόλου διευκρινίζει ότι την εκδρομή οργανώνει ο ΑΕΣ Ορμίνιο Πορταριάς. Ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου απλά ενημερώνει τα μέλη του, έτσι όσοι θέλουν να συμμετέχουνστην εκδρομή και τον αγώνα, απευθείας μπορούν να απευθύνονται στα στοιχεία που αναφέρει η ανακοίνωση του Ορμινίου: https://www.facebook.com/photo.ph…

Ultra Trail Pelion, CentaurHunterSecrets -Portaria running tour, 15ος Ημιμαραθώνιος Ράξας

Τη 1 Δεκεμβρίου θα γίνει το Ultra Trail Pelion απόστασης 80 χιλιομέτρων, και οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν. Από τον ΣΔ Βόλου θα τρέξουν στον αγώνα η Μάρθα Ξηροφώτου και ο Θανάσης Αλεξίου. Την επόμενη μέρα θα γίνει ο παράλληλος αγώνας 10 χιλιομέτρων CentaurHunterSecrets -Portaria running tour και ο ΣΔ Βόλου καλεί τα μέλη του να τρέξουν και να ενισχύσουν τον αγώνα, καθώς και να δηλώσουν εθελοντές στο αγωνιστικό διήμερο.

Εθελοντισμός ΣΔ Βόλου στο Ultra Trail Pelion

Για τη διεξαγωγή μιας διοργάνωσης τέτοιου βεληνεκούς όπως είναι ο Ultra Trail Pelion, πολύτιμη και απαραίτητη είναι η στήριξη από τους εθελοντές. Οι εθελοντές δίνουν πάντα το καλύτερο μήνυμα και παράδειγμα σε όλους βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή κάθε διοργάνωσης και ενισχύουν τους αθλητές όπου έχουν ανάγκη.

Ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου θα προσφέρει έμπρακτα τη βοήθεια στο Ultra Trail Pelion, και θα αναλάβει να στελεχώσει στον σταθμό της Αλυκόπετρας (κοντά στα Χάνια). Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου και το κύριο χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί η βοήθεια είναι από τις 6.00 το απόγευμα, ως και τα μεσάνυχτα.

Όλοι οι δρομείς του ΣΔ Βόλου που έχουν τη δυνατότητα, καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Μπορείτε να δηλώσετε εθελοντές είτε στον σύλλογο, είτε στον υπεύθυνο του Ultra Trail Pelion Κώστα Τσαντό.

Θυμίζουμε ότι την επόμενη μέρα (2 Δεκεμβρίου) θα γίνει ο παράλληλος αγώνας 10 χιλιομέτρων CentaurHunterSecrets -Portaria running tour και τα μέλη του ΣΔ Βόλου μπορούν στο utp.gr να κάνουν εγγραφή για να τρέξουν στον αγώνα.

Στις 2 Δεκεμβρίου θα γίνει και ο 15ος Ημιμαραθώνιος Ράξας Τρικάλων, και ο ΣΔΒ συνεχίζοντας την ανελλιπή παρουσία στη διοργάνωση προτίθεται να ναυλώσει λεωφορείο για να συμμετέχει στον αγώνα καθώς και για να επισκεφτεί πριν την επιστροφή τον Μύλο των Ξωτικών. Βάση της απόφασης του ΔΣ για κάθε εκδρομή, σε αυτή το ανώτερο ποσό ανά άτομο για τη μετάβαση-επιστροφή θα είναι 10 ευρώ, και τυχόν υπόλοιπο θα καλυφθεί από τον σύλλογο. Όλες οι λεπτομέρειες για την εκδρομή θα ανακοινωθούν την επόμενη από τον Μαραθώνιο Αθήνας.

Η προκήρυξη για τον 17ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Μνήμης και Θυσίας Αγριά-Δράκεια δημοσιεύθηκε, και ο αγώνας ορίστηκε να γίνει στις 16 Δεκεμβρίου με δωρεάν συμμετοχή. Οι δρομείς του ΣΔ Βόλου προαιρετικά μπορούν να γράφονται επίσης στο κατάστημα Aspirina ώστε ο σύλλογος να σταλεί ομαδική συμμετοχή.

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ο Βόλος θα γιορτάσει με το 3ο Volos Santa Run. Ο ΣΔΥ Βόλου θα υποστηρίξει επίσης όλους τους αγώνες στη Μαγνησία που θα ανακοινώνονται. Αποφασίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του Volos Santa Run 2018, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00. Θα διατηρηθεί η ίδια διαδρομή με τις προηγούμενες χρονιές, απόστασης ενός χιλιομέτρου με εκκίνηση από το χωριό του Άη Βασίλη, θα διασχίζει την Ερμού και θα τερματίζει στον Άγιο Νικόλαο. Το Volos Santa Run θα εξακολουθήσει να μην έχει αγωνιστικό/ανταγωνιστικό χαρακτήρα, και θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη φιλανθρωπική διάσταση. Η ημερομηνία που ορίστηκε είναι μια ημέρα μετά το κλείσιμο των σχολείων, οπότε θα είναι πιο εύκολο να έχουν ενημερωθεί μέχρι τη προηγούμενη ημέρα τα παιδιά. Η ώρα που ορίστηκε είναι μια ώρα μετά το κλείσιμο των καταστημάτων, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι, και χωρίς να δημιουργούνται εμπόδια στα καταστήματα και στο αγοραστικό κοινό.

Όσον αφορά το 2019, κατόπιν συνεδρίασης του ΔΣ του ΣΔΥ Βόλου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η οριστική ημερομηνία διεξαγωγής του 5ου Ημιμαραθωνίου Βόλου / 26ου Δρόμου Υγείας, η οποία είναι η 20η Απριλίου 2019 ημέρα Σάββατο. Προχωρά επίσης η σύσταση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα. Δείτε τις πρώτες πληροφορίες: http://www.voloshalfmarathon.gr/o-5os-imimarathonios-volou-26os-dromos-ygias-oristike-gia-to-savvato-13-apriliou-2019/

Ο προγραμματισμός του ΣΔΥΒ δεν σταματά εδώ, και έτσι ο 5ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού προγραμματίστηκε από τώρα, για το Σάββατο 11 Μαΐου 2019.

Το νέο ΔΣ του ΣΔΥ Βόλου αποφάσισε επίσης να κινήσει τις διαδικασίες ώστε από το 2019 να πραγματοποιηθούν 3 νέοι αγώνες στη περιοχή μας, οι οποίοι θα είναι:

– Ο πρώτος αγώνας υπεραπόστασης του ΣΔΥΒ σε κοινή διοργάνωση με τον ΣΜΝ Λάρισας. Ο αγώνας προτείνεται να ονομάζεται Δρόμος Φιλίας έχοντας τη διαδρομή Βόλος-Λάρισα ή Λάρισα-Βόλος, εναλλάξ κάθε χρονιά. Μελλοντικά θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνεται και παράλληλος 2ος αγώνας με την ίδια διαδρομή με επιστροφή, καθώς κάθε αγώνας άνω των 100 χιλιομέτρων δίνει πρόκριση στο Σπάρταθλο σε περίπτωση επίτευξης του απαιτούμενου χρονικού ορίου. Ήδη κατατέθηκε σχετική πρόταση στο αδελφό σωματείο ΣΜΝ Λάρισας που έγινε αρχικά δεκτή, με τη προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί στην επόμενη συνέλευση του συλλόγου.

Αγώνας Mountain Running στο Πήλιο, αντίστοιχης διοργάνωσης εφάμιλλης του Ημιμαραθωνίου Βόλου. Τεχνικός διευθυντής του αγώνα θα αναλάβει ο Κώστας Τσαντός, ιδιαίτερα έμπειρος δρομέας βουνού με πολλές εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις, ενώ είναι επίσης διοργανωτής του Ultra Trail Pelion.

Γύρος Λίμνης Κάρλας απόστασης περίπου 30 χιλιομέτρων, αντίστοιχος του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.