Εκπληκτική Κυριακή για τον ΣΔΥ Βόλου με 9 αγώνες: Φλόγα, Αλμυρός, Σικάγο, Κρήτη, Πάτρα, Πτολεμαΐδα, Πρέβεζα, Μέγαρα, Μετέωρα

Εκπληκτική Κυριακή για τον ΣΔΥ Βόλου με 9 αγώνες: Φλόγα, Αλμυρός, Σικάγο, Κρήτη, Πάτρα, Πτολεμαΐδα, Πρέβεζα, Μέγαρα, Μετέωρα

Εκπληκτική Κυριακή για τον ΣΔΥ Βόλου με 9 αγώνες: Φλόγα, Αλμυρός, Σικάγο, Κρήτη, Πάτρα, Πτολεμαΐδα, Πρέβεζα, Μέγαρα, Μετέωρα. Ακολουθούν Θεσσαλονίκη και Ρήγειος Δρόμος – όλες οι οδηγίες

Χιλιάδες Βολιώτες κατέκλυσαν τη Κυριακή τη παραλία της πόλης και έτρεξαν για τον καλύτερο λόγο. Ο 6ος αγώνας Τρέχω για τη Φλόγα, ο αγώνας 2 χιλιομέτρων που γίνεται για Ιερό σκοπό, συγκέντρωσε πλήθος συμμετοχών, και το συμβολικό ποσό που συνεισέφερε κάθε συμμετέχοντας αποτέλεσε μια τεράστια βοήθεια για τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ».

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου για 6η χρόνια μετείχε στη διοργάνωση με εκατοντάδες μέλη του, και ήταν όπως πάντα υποστηρικτής του αγώνα. Όλα τα αθλητικά και τα πολιτιστικά σωματεία της Μαγνησίας έδωσαν επίσης με εκατοντάδες μέλη το παρόν, το ίδιο και χιλιάδες πολίτες. Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του σωματείου Ιππόκαμπος, ενώ τιμητική πλακέτα δόθηκε στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας την προσφορά της στον αγώνα. Για την ιστορία, μαζί στη 1η θέση τερμάτισαν ο Μάριος Αργύρης και ο Γιώργος Τσίρτογλου, ενώ 3ος ήταν ο Ahmed abu Jarad και 4ος ο Άγγελος Καμήτας. Στις γυναίκες 1η Ελένη Αγιώτη, 2η η Αρτεμις Γκιτέρτσου, 3η η Γεωργία Ζούζουλα.

Τα εύσημα πανελληνίως απέσπασαν ο «2ος Ημιμαραθώνιος Αλμυρού 21Km «AlmyrosCity–ZereliaLakes» & 2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5Km«, που έγιναν τη Κυριακή. Η υποδειγματική διοργάνωση του ΕΟΣ Αλμυρού, του Δήμου Αλμυρού και όλων των υποστηρικτών, προσέφερε στους εκατοντάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα έναν αγώνα που θα μείνει στη μνήμη τους τόσο για την οργάνωση και τις παροχές, όσο και για το μοναδικά τοπία, καθώς ο αγώνας πηγαίνει προς την Όθρυ και περνά από τις λίμνες Ζερέλια, οι οποίες είναι από τις ελάχιστες στον κόσμο που έχουν δημιουργηθεί από πτώση μετεωριτών.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των εθελοντών και η συνεργασία μεταξύ τους. Ο ΣΔΥ Βόλου υποστήριξε τον αγώνα και μετείχε με δεκάδες μέλη του. Νικητής στον Ημιμαραθώνιο τερμάτισε ο Σταύρος Τσόκανος (ΑΚΟ Λιβαδειάς), 2ος ο Γιώργος Καλαντζής του ΣΔΥΒ, 3ος ο Αγαμέμνωνας Κοτσυφάκης από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης. 1η γυναίκα τερμάτισε η Ανδριανή Δόμβρου από τον Πειραιά, και ακολούθησαν οι αθλήτριες του ΣΔΥ Βόλου και παράλληλα και του ΑΟ Μαγνησίας Κατερίνα Τσάγγαρη, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου. Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων νίκησε ο Ζήσης Τσουρέλης (ΣΔΥΒ, ΑΟΜ), ακολούθησε ο Σταύρος Τσάτσης του ΑΟΜ, τρίτος ο Τόλης Κουτσουμπές (ΣΔΥΒ). Στις γυναίκες στα 5 χιλιόμετρα πρώτη τερμάτισε η Βίκυ Ελευθερίου (ΣΔΥΒ, ΑΟΜ), και στη συνέχεια δύο ακόμη αθλήτριες του ΣΔΥ Βόλου, η Κατερίνα Καραντζιά και η Σύλα Δροσινού.

Δεκάδες παιδιά από τον Αλμυρό, τον Βόλο, από σωματεία της Μαγνησίας, καθώς και επισκεπτών δρομέων έτρεξαν στους παιδικούς αγώνες. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τη χρήση απινιδωτών πάνω σε προπλάσματα με τη βοήθεια εκπαιδευτών του Ε.Σ.ΕΚ.Υ.Ζ.

Ένας αγώνας που η παρουσία σε αυτόν αποτελεί όνειρο ζωής για κάθε δρομέα στον πλανήτη είναι ο Μαραθώνιος του Σικάγο που έγινε τη Κυριακή με περιορισμένο αριθμό 40.000 συμμετοχών. Ο αγώνας είναι ο ένας από τους 6 «major» μαραθωνίους του κόσμου. Στον μεγάλο αυτό αγώνα απόστασης 42.195 μέτρων έτρεξε η δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Ευαγγελία Παπαχρήστου που συνεχίζει επί δεκαετίες τη συμμετοχή σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Μο Φάρα, ο οποίος μάλιστα πέτυχε Ευρωπαικό ρεκόρ Μαραθωνίου.

Ο ΣΔΥΒ έτρεξε τη Κυριακή σε 9 αγώνες. Έτσι εκτός από τη Φλόγα, τον Αλμυρό, και το Σικάγο, υπήρξαν οι παρακάτω συμμετοχές σε ακόμη 6 αγώνες:

Περισσότερες από 2.500 συμμετοχές συγκέντρωσε ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης στο Αρκαλοχώρι, ο αγώνας που έχει γίνει γνωστός πανελληνίως από τις χιουμοριστικές διαφημίσεις του. Τρεις δρομείς τους ΣΔΥΒ έτρεξαν στον αγώνα, με τον Νίκο Μόσιο να τερματίζει 76ος με 1.41.25 στα 21,1 χιλιόμετρα, και την Άννα Κοκκονάκη να πετυχαίνει επίδοση 2.22.49. Στην απόσταση των 5 χιλιομέτρων έτρεξε η Ελένη Μόσιου.

Ο Αχιλλέας Γιαννούλας έτρεξε στο Run Greece της Πάτρας και τερμάτισε στην 8η θέση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων πετυχαίνοντας χρόνο 36.10.

5ος στη γενική κατάταξη και 1ος στη κατηγορία του αναδείχθηκε ο Αμβρόσιος Δημητριάδης στον «2ο Εορδαϊκό Αγώνα Δρόμου Αθανασιάδης Ανδρέας» 10 χιλιομέτρων στη Πτολεμαΐδα.

Ένας ιδιαίτερα όμορφος αγώνας απόστασης 23 χιλιομέτρων, το Meteora Trail Run 2018 έγινε στα Μετέωρα Καλαμπάκας. Επιτυχή παρουσία είχε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου ο Χρήστος Τσιτσιγιάννης.

Στον 19o Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο που γίνεται στη διαδρομή Άκτιο-Βόνιτσα Νομού Πρέβεζας έτρεξε η Βάσω Τασιώνη.

Επιτυχία και στη σκυτάλη Ημιμαραθωνίου, στον παράλληλο αγώνα του 18ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου «Στα Χνάρια του Παυσανία», στα Μέγαρα. Ο Νίκος Σκούταρης κατέλαβε τη 1η θέση μαζί με τον συναθλητή Νίκο Βαΐτση.

Αυτό το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη…

20.000 δρομείς από όλο τον κόσμο θα τρέξουν το βράδυ του Σαββάτου στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, σε μία τεράστια γιορτή του αθλητισμού. 33 από αυτούς είναι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου. Οι αριθμοί θα δοθούν στους αθλητές ομαδικά, και για τον σύλλογο θα τους παραλάβουν οι Κώστας Παλάντζας, Γιάννης Αντωνίου. Θα τους μοιράσουν στους αθλητές του συλλόγου στον Λευκό Πύργο ώρες 14.00 ως 14.30 και 17.00 ως 18.00, και έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ώρα 19.00 ως 20.00. Όλοι οι δρομείς μπορούν να επικοινωνήσουν με τα παραπάνω μέλη για περισσότερες πληροφορίες.

… Και τη Κυριακή ο Ρήγειος Δρόμος στο Βελεστίνο

Test event ενόψει του Ρήγειου Δρόμου που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 14 Οκτωβρίου, έγινε από τη Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, και από τον ΣΔΥ Βόλου. Κατόπιν συνεννόησης που είχε ο σύλλογος με τη διοργάνωση του Ρήγειου Δρόμου, από φέτος ο μεγάλος αγώνας θα είναι απόστασης 10 χιλιομέτρων, θα ξεκινάει από το Βελεστίνο, θα πηγαίνει προς τον Άγιο Γεώργιο όπου είναι το 4ο χιλιόμετρο, και θα επιστρέφει από άλλο δρόμο για να τερματίσει στο Βελεστίνο. Οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου που έτρεξαν τη νέα διαδρομή έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις και ανέφεραν ότι ενδείκνυται για γρήγορους χρόνους, καθώς κόπηκαν οι μεγάλες ανηφόρες που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Από την Οργανωτική Επιτροπή του Ρήγειου Δρόμου ακολούθησαν τη διαδρομή οι Λευτέρης Πασιάς, Στέργιος Γκαρέλιας, Νίκος Σιδηρόπουλος. Από τον ΣΔΥ Βόλου έτρεξαν οι Αντώνης Δροσινός, Παντελής Ζήσης, Στέργιος Κουσκουρίδας, Κώστας Παλάντζας.

Στη διοργάνωση του Ρήγειου Δρόμου συμμετέχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ο Γυμναστικός Σύλλογος Βελεστίνου και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως 12 Οκτωβρίου 2018 στο ΚΕΠ Βελεστίνου τηλ:2425024290, καθώς και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: d.feron-magnisias@kep.gov.gr και passgog@gmail.com . Δηλώσεις συμμετοχών γίνονται επίσης στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 Βόλος.

Στις 21 Οκτωβρίου θα γίνει ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος Σκιάθου, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός των Σποράδων, εξ αναβολής λόγω κακοκαιρίας από τις 30/9. Οι εγγραφές γίνονται στο λινκ bit.ly/sktrail2018 Θα γίνουν αγώνες 21 και 10 χιλιομέτρων καθώς και παιδικοί αγώνες, ενώ συμφωνήθηκε με την ακτοπλοϊκή εταιρεία εκπτωτική τιμή για τη μετάβαση-επιστροφή για τους αθλητές και τους συνοδούς. Επίσης η διαμονή προσφέρεται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, ενώ μια μέρα πριν τον αγώνα θα γίνει pasta party δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς. Για διευκόλυνση όσοι βρίσκονται στον Βόλο μπορούν να πληρώνουν το ποσό στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη, τηλ.2421023523.

Ένας νέος αγώνας, ο Historic Run θα γίνει σε συνεργασία με το Μουσείο Τσαλαπάτα στις 21 Οκτωβρίου (εξ αναβολής λόγω κακοκαιρίας από τις 30/9). Η προκήρυξη και οι εγγραφές, στο www.sdyvolou.gr .

Οργάνωση για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος πλησιάζει, και μαζί η οργάνωση για την αποστολή του ΣΔΥ Βόλου, Όλοι όσοι θα μεταβούν με τα λεωφορεία του συλλόγου ή/και θα μείνουν στο ξενοδοχείο, καλούνται να περάσουν από το κατάστημα Aspirina για επιβεβαίωση της κράτησης που έχουν κάνει, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους τυχόν συνοδούς. Μπορούνε όλοι να πάνε για την επιβεβαίωση μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Επίσης θα γίνονται και νέες κρατήσεις για όσους δεν έχουν γραφτεί ως τώρα για λεωφορείο/ξενοδοχείο. Μπορούν ελεύθερα να συμμετέχουν και ανεξάρτητοι, ή αθλητές άλλων συλλόγων. Παρακαλούνται επίσης όσοι τελικά δεν θα τρέξουν στους αγώνες να ενημερώσουν το ΔΣ, ώστε η θέση να παραχωρηθεί σε άλλον αθλητή από τη λίστα αναμονής που κρατά ο σύλλογος.

Η τακτική συνεδρίαση του ΔΣ

Η τακτική συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου. Παρευρέθηκαν 8 μέλη του ΔΣ, ενώ ελεύθερη ήταν παρουσία των μελών του συλλόγου. Συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

Θέμα 1ο. Εγκρίθηκε το μπλουζάκι polo που θα παραγγελθεί και θα μοιραστεί δωρεάν στους συμμετέχοντες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Θέμα 2ο. Ορίστηκε η ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2018 για τη Γενική Συνέλευση που κύριο θέμα θα έχει την έγκριση του νέου καταστατικού του συλλόγου.

Θέμα 3ο. Απορρίφθηκε το αίτημα για προσθήκη αγώνα 10 χιλιομέτρων στον Ημιμαραθώνιο Βόλου 2019. Το αίτημα θα μπορεί να συζητηθεί ξανά για τη διοργάνωση του 2020.

Θέμα 4ο. Εγκρίθηκε ο κορμός της Οργανωτικής Επιτροπής του Ημιμαραθωνίου Βόλου, και δόθηκαν οι πρώτες θέσεις, ενώ τις επόμενες ημέρες η Ο.Ε. θα στελεχωθεί πλήρως. Προγραμματίστηκε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 στο Πανθεσσαλικό, με κύρια συζήτηση τα θέματα του Ημιμαραθωνίου Βόλου 2019 και των παράλληλων αγώνων.

Θέμα 5ο. Εγκρίθηκε η δημιουργία εφαρμογής (app) για τον ΣΔΥ Βόλου, που θα ανατεθεί σε ειδικούς που θα κατασκευάσουν τη πλατφόρμα.

Θέμα 6ο. Σύντομα θα ανακοινωθούν τα ονόματα επαγγελματιών και επιχειρήσεων που θα κάνουν προσφορές στα μέλη του συλλόγου.

Θέμα 7ο. Αποφασίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του Volos Santa Run 2018, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00. Θα διατηρηθεί η ίδια διαδρομή με τις προηγούμενες χρονιές, απόστασης ενός χιλιομέτρου με εκκίνηση από το χωριό του Άη Βασίλη, θα διασχίζει την Ερμού και θα τερματίζει στον Άγιο Νικόλαο. Το Volos Santa Run θα εξακολουθήσει να μην έχει αγωνιστικό/ανταγωνιστικό χαρακτήρα, και θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη φιλανθρωπική διάσταση. Η ημερομηνία που ορίστηκε είναι μια ημέρα μετά το κλείσιμο των σχολείων, οπότε θα είναι πιο εύκολο να έχουν ενημερωθεί μέχρι τη προηγούμενη ημέρα τα παιδιά. Η ώρα που ορίστηκε είναι μια ώρα μετά το κλείσιμο των καταστημάτων, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι, και χωρίς να δημιουργούνται εμπόδια στα καταστήματα και στο αγοραστικό κοινό. Για τα ανωτέρω σχετικά με το Volos Santa Run, ήδη ο σύλλογος ενημέρωσε τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.